Elektrik ve Mekanik Proje nin Binalarda Önemi

İnşaatına yeni başlanacak binalarda, mimari, statik, elektrik ve mekanik proje ler çizilir. Çizilen bu projelerin birçok amacı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi inşaatın bir düzen içinde sürmesi ve yapılacak işlerin önceden planlanmasını sağlayabilmektir. Bir diğeri maliyet öngörebilmek ve finansal bütçe ortaya koyabilmektir. 

Eğer elektrik ve mekanik projeleriniz iyi tasarlanmış, detaylı ve iyi planlanmış olursa şantiye sürecinde hem zaman hem de maliyetten tasarruf edersiniz. Kötü projelerle yola çıkmış inşaatların sonucunun kötü olacağı kesindir. 

Yeni yapılacak bir binada, mimari ana tasarım ögesi olarak ön plana çıkarken binanın sağlıklı şekilde ayakta durmasını sağlayan statik donanımlardır. Elektrik ve mekanik tesisatlar ise binanın yaşayan kısımlarıdır. Yeni konut alan bir kişi ilk etapta daireyi görüp mimarisini beğenir, statik açıdan sağlam mı diye sorar. Evde yaşamaya başlayınca da artık esas olan elektrik ve mekanik tesisatlardır. 

Isınma, soğutma, su tesisatı, yangın sistemleri, aydınlatma, priz sistemleri, telefon, internet, güvenlik gibi birçok sistem bizim için hayati önem taşır. Bu sistemlerin önemini en çok yokluğunda anlarız! Üşüdüğünüzde, terlediğinizde, su akmadığında, karanlıkta, internet olmadığında, tv açılmadığında memnuniyetsizlikler başlar.  

Bu sistemlerin doğru çalışması için doğru elektrik ve mekanik proje lerin çizilmiş olması şarttır.  

Doğru projelendirilmesi için donanımlı mühendislerce tasarlanması ve çizilmesi gerekir. 

Birbirine bağlı olan bu sistemlerde, elektrik projeleri ve mekanik projeler çizildikten sonra superpoze yapılması çok önemlidir.  

Bir diğer taraftan profesyonelce ve hızlı proje yapabilme kabiliyeti de sürecin yürütülmesinde hayati önem taşır.  

elektrik ve mekanik proje firması

Tozoğlu Mühendislik referanslarımıza göz atmak için lütfen bağlantıya tıklayınız.

Comments are closed.