Güneş Enerjisi Santrali Kurmak, Neredeyse Zorunluluk Haline Geldi GES Yaptırmayan Pişman Olacak

Bildiğiniz gibi ülkemiz enerjide dışa bağımlı durumda. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak makro ekonomik yönden hayati önem taşımakta. Ekonomik olarak zor günler geçiren ülkemizde enerji anlamında makro sorunları güneş enerjisi santrali kurmak gibi mikro çözümlerle bertaraf etmek durumundayız.   

Enerji krizi sadece ülkemizle değil, tüm dünya ile alakalı bir durum. Halen Çin’de bazı sanayi bölgelerine yarı zamanlı elektrik verilebiliyor.  

Bunun yanında enerji fazlası veren ülkeler de var, örneğin Almanya. Almanya yenilenebilir enerjiye verdiği önem sayesine şu anda enerji fazlası vermekte. Tabii ki en çok faydalandıkları enerji türlerinden birisi de güneş enerjisi.  Neredeyse açık gökyüzü göremeyeceğiniz bir ülke, güneş enerjisi sayesinde enerji fazlası veriyor.  

Türkiye’nin büyük bölümü güneş enerjisi anlamında çok verimli. Üstelik devletin 10 YIL ALIM GARANTİSİ var. Öyle ki amortisman süreleri 2,5 yıla kadar düşmüş durumda. Bu sistem zaten ödediğiniz elektrik parasını dağıtım firması yerine, güneş enerjisi sistemine öderseniz kendi kendisini amorti ediyor. YANİ CEBİNİZDEN EKSTRA PARA ÇIKMADAN 2,5 SENE SONRA BEDAVA ELEKTRİK KULLANMAYA BAŞLIYORSUNUZ. Böyle bir yatırım modeli karşısında yatırımcıların halen tereddüt etmesi anlamsız gibi görünüyor.  

Üstelik Güneş Enerjisi santrali nde kullanılan panellerin 25 YIL performans garantisi var. Sistem ömrü ise bundan çok daha uzun. 

Elektrik fiyatları artmaya devam edecek. Çünkü dünyada ve Türkiye’de arz talebi karşılamıyor. Talep çok fazla ve daha da artacak. Eğer üretim, tüketimden daha hızı artmazsa -ki bu çok zor- bizi zor günler bekliyor. Hem bireysel anlamda hem de genel anlamda GES bizim için hızlı ve güzel bir çözüm. 

Görünen gelecekte GES YAPTIRMAYAN sanayici, otel işletmecisi veya ticarethane sahipleri PİŞMAN OLACAK. İş işten geçmeden işlemlerinize başlayın.  

Biz, çok iyi mühendislik analizleri ve tecrübeli saha ekiplerimizle GES tesisinizi başından sonuna anahtar teslim kuruyoruz. 

Bu işin zor bir tarafı da prosedür, ki o kısmı da biz çözüyoruz zaten. Prosedür o kadar yoğun ki, bir yatırımcı GES (Güneş Enerjisi Santrali) kurmaya kalksa, şartları dahi uysa en az 2-3 ay prosedürü sürüyor. O yüzden hemen başvuru yapmanız gerekiyor ki süre kazanın. Ayrıca kapasiteler dolmadan çağrı mektubunuzu cebinize koyarsanız bu sizin kazanılmış hakkınız oluyor. Kapasiteler dolduktan sonra zaten isteseniz de GES yapamıyorsunuz. 

Güneş Enerjisi Santrali kurmak önemli. Kendiniz için, ülkemiz için, çocuklarımız için.  

güneş enerjisi santrali kurmak

 Tozoğlu Mühendislik referanslarımıza göz atmak için lütfen bağlantıya tıklayınız.

Tags: No tags

Comments are closed.