KOSGEB Güneş Enerjisi Santrali Yatırım Desteğini Duyurdu

KOSGEB Yeşil Sanayi Destek programı kapsamında küçük ve orta ölçekli işletmelere güneş enerjisi santrali yatırım ında kurulum desteği verecek.  Yatırım desteği TÜBİTAK ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı | Republic Of Türkiye Ministry of Industry and Technology Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde gerçekleşecek. İşletmelerin yeşil dönüşümünü verimli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla proje çağrılarına açılan desteğin detayları şu şekilde; 

KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Uygun Proje Konusu  

Güneş Enerji Sisteminin kurulması ve işletilmesi: Güneş Enerji Sistemi kapsamında işletmelerinin gerçekleştireceği yatırımların çatı üstü ve/veya işletmelerin faaliyet gösterdiği bina/binalara bütünleşik şekilde kurulması için başvuru yapmaları beklenmektedir.  

KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Proje Süresi 

Proje süresi en az 8 ay ve en fazla 12 aydır. Bu sınırlar içinde olmak kaydıyla proje süresi, 4 ayın katları olacak şekilde başvuru sahibi tarafından belirlenir.  

Program Kapsamında Destek Üst Limiti 

Toplam 14.000.000 TL (Geri Ödemeli)  

Erken ödeme: Kurul tarafından uygun görülen destek tutarının %50’sine kadar erken ödeme, destek programı bütçe imkanları dahilinde yapılabilecektir. 

Yeşil Sanayi Destek Programı Destek Oranı 

Güneş enerjisi santrali yatırım destek oranı %60 olarak belirlenmiş olsa da istisnaları mevcuttur. 

 • Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep (Nurdağı ve İslahiye hariç), Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde faaliyet gösteren işletmelerden işyeri hasar gören ve bu durumu belgeleyen (ağır hasarlı veya acil yıkılacak bina) işletmelerin bu illerde gerçekleştirecekleri projelerde destek oranı %80 olarak uygulancaktır.   

• Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’ in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren işletmelerden işyeri hasar gören ve bu durumu belgeleyen (az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı veya acil yıkılacak bina) işletmelerin bu illerde gerçekleştirecekleri projelerde destek oranı %90 olarak uygulanacaktır. 

Destek Programı Ödeme Planı  

Destekler geri ödemeli ve faizsiz olarak uygulanacaktır. Geri ödemeler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır. İlk taksitin geri ödeme tarihi, proje süresinin bitiş tarihinden sonraki 12 aylık süreyi takip eden ilk iş günüdür. 

KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı başvuruları en son 30 Kasım 2024 saat 23:59’a kadar yapılabilecek. KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı, İşletme Beyanı onaylı işletmeler KOBİ Bilgi Sistemi (KBS) üzerinden başvuru yapabilecekler. 

Güneş enerjisi santrali kurulumunda Tozoğlu Mühendislik olarak biz de “Ücretsiz Fizibilite Desteği” miz ile yatırımlarınızı güvenle tamamlamanız için yanınızdayız. Ücretsiz Fizibilite Desteği mizden faydalanmak için bizimle 444 75 04 numaralı telefonumuzdan iletişime geçebilirsiniz. 

kosgeb yesil donusum destegi

Tozoğlu Mühendislik referanslarımıza göz atmak için lütfen bağlantıya tıklayınız.

KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı başvuruları ne zaman?

KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı başvuruları 08 Kasım 2023 – 30 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacak. 

KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı başvuruları nereden yapılıyor?

KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı, İşletme Beyanı onaylı işletmeler KOBİ Bilgi Sistemi (KBS) üzerinden başvuru yapabilecekler. 

KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı başvuru değerlendirmesi ne kadar sürer?

Kurul kararları başvuru yapan işletmelere 15 gün içerisinde KBS aracılığıyla bildirilecektir. 

KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı güneş enerjisi santral kurulumunu kapsıyor mu?

Evet, Yeşil Sanayi Destek Programı kapsamında 14.000.000 TL’ye kadar güneş enerjisi santral kurulumunuza destek alabilirsiniz. 

Kaynak ve KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Başvuru Formları: Kosgeb

Comments are closed.